Wednesday, November 10, 2010

Αποδείξεις

Ο Τάκης αναδύθηκε για πολλοστή φορά στην επιφάνεια, μέσα από το σωρό των αποδείξεων στο σαλόνι του. Στα σαράντα του χρόνια πλέον, και όντας μεγαλωμένος στα παιδικά του χρόνια με την εικόνα του Σκρούτζ Μακ Ντακ να βουτάει μέσα στην πράσινη δολαριοπισίνα του, μπορούσε εύκολα να εκτιμήσει τα οφέλη της ακατάσχετης συλλογής αποδείξεων. Τίποτα αναζωογονητικότερο από ένα πρωινό μπάνιο μέσα στο χαρτομάνι των συναλλαγών του έτους. Αναζωογόνηση σώματος. Και πνεύματος ανήσυχου! Και πνεύματος ορθόδοξου και σθεναρά αντιστεκόμενου στις εωσφορικές σειρήνες των νεοταξιτών.

- ΟΧΙ στην κάτρα του πολίτη! Εεε στην κάρτα ήθελα να πω…

…βροντοφώναξε γυρίζοντας ανάσκελα πάνω στο σωρό με τις αποδείξεις, εκτελώντας ιδανικά τις κινήσεις του ύπτιου στιλ!

Η Κάρτα του Πολίτη
- Όχι στην κ-ά-ρ-τ-α, κάαααρρρτα. Άκου κάτρα!!! Γράψε γράψε στα φόρουμ και στα μπλογκ, άρχισα να γίνομαι δυσλακτικός, εεε δυσλεκτικός. Η επιστήμη, αυτή η σύγχρονη κατάρα τα έχει καταστρέψει όλα. Και βάζει στα κομπιούτερ το Ταυ δίπλα με το Ρο για να μπερδεύεται ο κόσμος. Και αν μπερδεύομαι εγώ, ο Τάκης, ο διάσημος διαδικτυακός μπλόγκερ Ορθόδοξος, με μπλογκ, με Facebook, με ChristianChirp και με Youtube, φαντάσου τι θα παθαίνει ο απλός κόσμος! Τέλος των Αγίων Πάντων, ποτέ δεν θα με δημαδεύσουν, εεε σημαδεύσουν με το χάραγμα του αντίχριστου! ΠΟΤΕ!!! Είμαι ο Ορθόδοξος, είμαι ανίκητος…

Το μυαλό του ταξίδεψε μερικές ημέρες πίσω, εκεί στα μέσα του Οκτώβρη του 2010, όταν πρωτοάκουσε για την κάρτα του πολίτη με το ενσωματωμένο 666. Την ίδια εκείνη μέρα ήταν που αποφάσισε να στρατευτεί στον αγώνα και να μαζεύει αδιάκοπα αποδείξεις για να μη χρειαστεί ποτέ αυτήν τη σατανικά σημαδεμένη κάρτα. Μάζευε ασταμάτητα από τα ψώνια του, μάζευε τις παρατημένες αποδείξεις από τους διπλανούς του, έμπαινε με το ποδήλατο στα βενζινάδικα και μάζευε τις ξεχασμένες αποδείξεις στα αυτόματα μηχανήματα. Την πρώτη κιόλας μέρα είχε συγκεντρώσει 20034 αποδείξεις καταφέρνοντας μάλιστα να μην αμαρτήσει. Και αυτό γιατί στη φάση που είχε συγκεντρώσει 665 αποδείξεις, στην επόμενη απόδειξη από τον μπουγατσατζή, με μια αστραπιαία κίνηση άρπαξε την αλουμινένια ζυγαριά, κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι της διπλανής κοπελίτσας που παρήγγειλε όλο θράσος λουκανόπιτα, άρπαξε και τη δική της απόδειξη και έφτασε αυτόματα στον αριθμό 667, προσπερνώντας αποφασιστικά τον ενδιάμεσο καταραμένο αριθμό του αντίχριστου. Και έτσι, μετά από μόλις έναν μήνα ενασχόλησης, κατάφερε να έχει στο σαλόνι του μια πισίνα από δυόμιση εκατομμύρια αποδείξεις!!!

Αποδείξεις ως χαρτί, αλλά και αποδείξεις ως έννοια! Αποδείξεις, αυτή η κάποτε μισητή λέξη. Τρεις απλωτές από το σημείο που βρισκόταν και έφτασε στην πόρτα από το διπλανό γραφείο. Με δύο δρασκελιές ο Ορθόδοξος έφτασε στην καρέκλα του, κάθισε μπροστά στην 23 ιντσών οθόνη του και θαύμασε το home page του. Αθεΐα, η Άρνηση της Αλήθειας!!! Το προσωπικό του μπλογκ, το καμάρι του. Ο διαδικτυακός τόπος που ανέλαβε να φέρει τις ασύμβατες με την πίστη αποδείξεις στην υπηρεσία της ίδιας της πίστης. Το μπλογκ διαμάντι που είχε αναγκάσει τους απανταχού ξένους να μαθαίνουν την ελληνική προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελειοποιημένο τρόπο καταλυτικής επιχειρηματολογίας, εκφερόμενο μέσα σε τέσσερις φράσεις κλειδιά, την Παντοδύναμη Τετράδα:

  1. Η Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια.
  2. Το λέει μέσα στην Αγία Γραφή.
  3. Το είπε ο πνευματικός μου.
  4. Πρέπει να πιστέψεις, προκειμένου να πειστείς.

- Η αλήθεια είναι ότι η 4 είναι δυναμίτξς, εεε δυναμίτης!!!

Συνειρμικά έφερε στο μυαλό του την κατ’ ιδίαν κατήχηση με τον πνευματικό του, τον Γέροντα Ζαχαρία (κατά κόσμον Βρασίδας Υπογλυκαιμίας) και την αρμονία μέσα στην οποία κυλούσαν οι συζητήσεις τους. Τα πάντα έμοιαζαν να συντίθενται μέσα σε ένα παζλ τεσσάρων κομματιών, τεσσάρων απαντήσεων που συνθέτουν τη θεωρία των πάντων, την οποία μάταια αναζητούν οι αλαζόνες επιστήμονες! Με τη γοητεία της απλότητας να συνεπαίρνει τον μπλόγκερ Ορθόδοξο…

[Διάλογος, ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΛΑΝΟ]
- Φέροντα, εεε Γέροντα ήθελα να πω, στο Δευτερονόμιο, κεφάλαιο 22 και στίχους 20 – 21 λέει ότι αν κάποιος παντρευτεί μια γυναίκα και αυτή δεν είναι παρθένα, τότε πρέπει όλοι να τη θανατώσουν με λιθοβολισμό. Τι σόι μήνυμα αγάπης είναι αυτό;

- Μα, το λέει μέσα στην Αγία Γραφή!

- Χααα, το ήξερα ότι υπήρχε αιτιολογία! Για πες μου όμως Γέροντα, επειδή το είδα φραμμένο, εεε γραμμένο (γαμώτο, τι το θέλουν το Φι δίπλα από το Γάμμα στο πληκτρολόγιο) σε κάτι εξυπνακίστικα μπλογκ, στον Ψαλμό 137 αναφέρει "…μακάριος εκείνος που θα πιάσει και θα συντρίψει στο βράχο τα βρέφη σου!". Συμβιβάζεται αυτό με την εντολή Ου Φονεύσεις;

- Φυσικά συμβιβάζεται! Πείστηκες τώρα;

- Χμμ, όχι απόλυτα…

- Είναι γιατί δεν πιστεύεις. Άμα πιστέψεις τότε θα πειστείς Τάκη.

- Μα πιστεύω Γέροντα. Και όντως έχεις δίκιο, πείστηκα!!! Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τη σοφία σου! Να σε έχει ο Θεός καλά. Τώρα πρέπει να πηγαίνω. Θα ξαναπεράσω αύριο πρωί – πρωί…

- Θα σε περιμένω τέκνο μου! Απλώς, άφησε μου και αυτό το διβιδίον που εξέχει από την τσάντα σου με τον γραμμωμένο αυτόν ηθοποιόν, Τζέισον Στάθαμ θαρρώ πως τον λένε…

- Μα Γέροντα τι να το κάνεις εσύ το vdv; εεε dvd ήθελα να πω…

- Η Ορθοδοξία είναι η μόνη Αλήθεια!

- Τι;

- Το είπε ο Πνευματικός σου ήθελα να πω Τάκη, το είπε ο Πνευματικός σου!

- Έχεις δίκιο Γέροντα, ορίστε!

[ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ]

Ετοιμολογία, γνώση, επιτυχία, αναγνώριση, στάση ζωής, όλα τα όφειλε στον Γέροντα Ζαχαρία. Ο ίδιος ο Γέροντας χαριτολογώντας του είχε πει κάποτε "I created a monster!", και όντως ο μπλόγκερ Ορθόδοξος φλέρταρε πλέον δικαιωματικά με την παντοδυναμία. Ορθολογιστικοί, επιστημονικοί και αθεϊστικοί ιστότοποι κλείδωναν πλέον τα θέματα στα οποία συμμετείχε, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την Παντοδύναμη Τετράδα απαντήσεων. Σύσσωμη η αθεϊστική κοινότητα στριμώχνονταν μέρα με τη μέρα από το ξεγύμνωμα των πρακτικών της. Και όμως, στο προσωπικό του μπλογκ, δηλαδή εντός έδρας, ο Ορθόδοξος επεδίωκε να προφυλάγει τους θρασείς επισκέπτες του από τη επιχειρηματολογική συντριβή με τη χρήση των τεσσάρων απαντήσεων, σβήνοντας τα σχόλια τους ως ένας γνήσιος εκπρόσωπος της αγάπης.

- Χααα, εκτός έδρας όμως; Μέσα στο ίδιο σας το δόρουμ, έεε φόρουμ; Τώρα θα δείτε…

Copy – paste την εντολή 4 μέσα στο πεδίο κειμένου, submit, και ένα ακόμη θέμα βάδιζε μαθηματικά προς το κλείδωμα του…

[Τουλούζη, γωνία Route de Blagnac και Rue Jean Gayral, ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΛΑΝΟ]
Ο Κόμης της Τουλούζης σερφάροντας σε ένα αθεϊστικό φόρουμ, διαβάζοντας την απάντηση του μπλόγκερ Ορθόδοξου, γουρλώνει τα μάτια, πνίγεται και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Κοκκινίζει και πέφτει στο πάτωμα…

[Τουλούζη, Clinique Pasteur, ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΛΑΝΟ]
Ύστερα από ένα δραματικό δεκάλεπτο μεταφέρεται εσπευσμένα στην Clinique Pasteur, όπου και εισάγεται για νοσηλεία και παρακολούθηση. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κόμης πνίγηκε από τα γέλια!

[ΤΕΛΟΣ ΠΛΑΝΩΝ]

Ο μπλόγκερ Ορθόδοξος χαμογέλασε αυτάρεσκα με το κατόρθωμα του, αλλά όντας σε εγρήγορση κατάλαβε ότι διέπραξε το αμάρτημα Α7, αυτό της οίησης. Τρομοκρατημένος έτρεξε μέσα στο μπάνιο και κοίταξε τον εαυτό του! Το αυτάρεσκο χαμόγελο είχε δώσει τη θέση του σε ένα βλέμμα ταπεινότητας και ειλικρινούς μετάνοιας.

Τα Θανάσιμα Αμαρτήματα
- Οίηση; Εγώ;;; Πως μπόρεσα να σιαπράξω, εεε να διαπράξω τέτοιο αμάρτημα;

Έφερε τα χέρια του στο κεφάλι, σε στάση απόγνωσης! Δάκρυα ζεστά κύλησαν από τα τρομαγμένα μάτια του. Και τότε, ψάχνοντας απεγνωσμένα την απάντηση, βρέθηκε και πάλι να υποκλίνεται στην Παντοδύναμη Τετράδα.

- Η Ορθοδοξία είναι η μόνη Αλήθεια…

…είπε και χαμογελώντας αυτάρεσκα επέστρεψε στο σαλόνι για να δει τηλεόραση!!!



Disclaimer: Οι ήρωες του "Αποδείξεις" είναι φανταστικοί. Οποιαδήποτε πιθανή ομοιότητα με πρόσωπα και συμπεριφορές αποτελεί προϊόν σύμπτωσης.

6 comments:

  1. Χαχαχαχαχα!

    Πείστηκα και σε πιστεύω!

    ΥΓ: Ποιός είναι αυτός ο Οθρόδοξος;

    ReplyDelete
  2. Την επόμενη φορά που θα με βάλετε guest star, παρακαλώ να περιλαμβάνεται και ασπασμός με πρωταγωνίστρια επιπέδου Τσολί :-)

    ReplyDelete
  3. @Undantag
    Ξεκίνα να διαβάζεις από εδώ:
    forum.atheia.gr
    και εδώ:
    Το “κλείδωμα” ή το κρύψιμο μιας συζήτησης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όπλο των άπιστων μετά από την ειρωνεία;

    @CDT
    Κόμη, αυτή η παράλειψη μου σε πείραξε ή το ότι έβγαλα φάτσα φόρα στα Google Maps την κρυψώνα σου;

    ReplyDelete
  4. Φίλτατε Batcic,

    πρέπει να σας πω με μεγάλη μου λύπη, πως η ειρωνεία είναι το όπλο των ανόητων. Γιατί έχω μια αμυδρή εντύπωση, σαν να μου το είπε ο άγιος φανούριος στον ύπνο μου, ότι μέσα σ'αυτή την απόλυτα φανταστική ιστορία σας υπάρχει ένα ίχνος ειρωνείας.

    Ε όχι αγαπητέ μου (γιατί παρόλο που δεν το αξίζετε, είστε αγαπητός μου γιατί παρόλο που φαίνεται να μην μπορώ να αντέξω ούτε τα έντερά μου αγαπώ όλο τον κόσμο), ε όχι ξαναλέω. Δεν είναι τρόπος αυτός!!

    [:p :p Πρέπει να διαβάσω ολλανδικά και βαριέμαι και το καθυστερώ όσο μπορώ, μη μου δίνεις σημασία :P]

    ReplyDelete
  5. Ιοκάστη, πρέπει να πιστέψεις προκειμένου να πειστείς!

    ReplyDelete
  6. Έτσι όπως το θέτεις πας να με πείσεις :p :p

    ReplyDelete

Δημοφιλείς Θεωρίες

Κλιματικές Παράμετροι

12 Φεβρουαρίου 2012 (1) 14 Φεβρουαρίου (1) 15 Αυγούστου (1) 16 Ιουνίου (1) 19 Νοεμρβίου (1) 21 Απριλίου (1) 25η Μαρτίου 2012 (1) 6 Dawkins (1) 6 Μαΐου 2012 (1) Apple (2) blogger Ορθόδοξος (1) brain malfunction (5) conspiracy theories (1) coronavirus (1) COVID-19 (2) Daniel Dennett (1) Elias Klasidiaris (1) Euroboobs (1) Facebook (9) George Carlin (1) I couldn't care less... (2) Illuminati (1) Mel Gibson (1) Molotov Cocktail Party (2) Polsemannen (1) prejudice (1) Pro Copies (1) PSI (1) Rage (1) Samuel Paty (1) sorry (1) Thessaloniki Gay Pride 2013 (1) underground (1) Werner Heizenberg (1) WiFi (1) World Cup 2014 (1) Άγιο Πνεύμα (1) Άγιο Φως (1) άγιοι (1) Άγιος Μεθάνιος (2) αγνοείται (2) αγνωστικισμός (1) αγρότες (1) Άδωνις Γεωργιάδης (4) Αθήνα (2) αισθησιασμός (1) Ακρόπολη (1) άκυρο (4) αλάνθαστες προβλέψεις (6) αμάθεια (4) αναίτιες επιθέσεις (1) άνδρας (1) ανέκδοτα (10) Αντώνης Σαμαράς (8) αποδείξεις (2) Αποκάλυψη (4) αποφθέγματα (3) Άρης Σπηλωτόπουλος (1) αρχηγική εμφάνιση (4) ας πρόσεχες (21) άσε πια τον μακρυμάλλη (1) ατάκες (4) αφιερώσεις (3) Αχυράνθρωπος (1) Βασίλης Λεβέντης (2) βλασφημία (2) βοήθεια μας (3) βραχυκυκλωμένος εγκέφαλος (34) Βύρων Πολύδωρας (1) ΓΑΠ (4) Γέρων Ιωσήφ (1) για τον πεοκλή (17) ΓΙΑΔΕCΙΜόΤΑΤΟC (1) γιδέμπορας (13) Γιορτή του Πατέρα (1) γκόμενες (έτσι προσβλητικά) (7) γκρίνια (1) γραφαί Οσίου Παστίτσιου (6) Γρηγόρης Βαλλιανάτος (2) δεν υπάρχει (3) δεν φταίω εγώ (20) δημοσιογράφοι (3) δημόσιοι υπάλληλοι (1) δημοτικές εκλογές (1) δημοτική αστυνομία (1) Δίαιτα Atkins (1) διάσημος ποινικολόγος (1) διατροφή (1) ΔΝΤ (2) δραχμή (1) έγγαμος βίος (1) ΕΔΤ (1) εκλογές 2012 (7) εκοιμήθη (3) ελαστική κρούση (1) Ελεύθερη Ώρα (1) Ελίζα Βόζεμπεργκ (2) εμβολιασμοί (1) επαγγελματισμός (1) επιστήμη (2) επιχειρηματολογία (2) έρευνα (2) έρωτας (1) Ευάγγελος Βενιζέλος (1) ευφυής σχεδιασμός (3) εφαρμόσιμες προτάσεις (3) Ζήκος (1) η γιαγιά μου κι ο παππούς μου (1) η θεία μου η Λειτουργία (2) ηθικά και νόμιμα (1) Θανάσημος (1) Θανάσης Γρηγορόπουλος (2) Θάνος Τζήμερος (1) θαύματα (3) Θεός (2) Θεσσαλονίκη (1) θεωρίες συνομωσίας (7) θράσος (1) θρησκεία (4) Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας (2) Ισλάμ (1) Ιωάννης Μελισσανίδης (1) καθημερινά διλήμματα (1) Καθημερινή (1) καθωσπρεπισμός (1) ΚΑΚ (2) Κάρολος Παπούλιας (1) Κασιδιάρης (2) κατήχηση (1) Κίνημα Αγανακτισμένων (1) κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (2) κλειστά επαγγέλματα (1) κλιματική αλλαγή (1) Κοίλη Γη (1) κυνήγι (1) Κύπρος (1) Κυριάκος Βελόπουλος (1) κωλοτούμπες (1) Κώστας Λαπαβίτσας (1) λαϊκισμός (6) Λιάνα Κανέλλη (1) λίστα Lagarde (1) λογοκρισία (2) μάρκετινγκ (1) Μενεγάκη (1) μια εικόνα χίλιες λέξεις (15) Μίλων Φιρίκης (12) μισογυνισμός (1) Μιχαήλ Ταμήλος (1) ΜΜΜ (1) μνημόνιο (3) μοναχοί (1) Μονή Εσφιγμένου (1) μπαρμπέρης (1) μπούλιινγκ (1) να τα λέμε κι αυτά (1) ΝΔ (1) ΝΔΣΟΚ (1) Νέα Δημοκρατία (1) νεοέλληνας (15) Νησιά Φερόε (1) νηστεία (1) Νίκος Σταυρίδης (1) Ντόρα (1) ξανθιές (1) ξέρεις εσύ (5) ο Σταπάν Θορά (4) οικονομία (1) ορισμοί (2) Πάγκαλος (1) Παναγία (2) Παναγιώτα Ρέα (1) Πάνος Καμμένος (3) Πάπα τον μπούλο... (2) παπάδες (10) Παπαρήγα (2) παραπληροφόρηση (2) παρέλαση (1) Πάσχα (1) Πάσχος Μανδραβέλης (2) Πέτρος Γαϊτάνος (1) Πέτρος Τατσόπουλος (2) πηδίκουλας (3) πιθηκοκαφρίλα (1) πλάκα κάνω ρεεεε... (4) πληροφορική (1) ποδόσφαιρο (1) ποίηση (4) πολιτική (2) πολιτική ορθότητα (2) πορείες (1) πραγματικές ιστορίες (5) πραγματική ενημέρωση (3) προπαγάνδα (1) προσφορά και ζήτηση (2) πυρκαγιές (1) ρατσισμός (1) Ρόζενταλ - Γιούντιν (2) σαν ψες (2) σεισμόπληκτος παππούς απ' την Τουρκία (1) σεξισμός (2) σεξολογία (2) Σεραφείμ Αλφαμπάνγκ (2) Σιωνισμός (1) σοβαρές παρενθέσεις (1) σοκολάτα (1) στα τέσσερα (1) Στόκος (1) στόρι (1) Στουρνάρας (3) Στρατούλης (1) συγκατάβαση (1) συνδικαλισμός (1) ΣΥΡΙΖΑ (1) σώμα και αίμα (2) τα ποτά και τα ξενύχτια (2) Ταραχές στο Λονδίνο (1) ταυτότητα φύλου (1) Τζέφρι (1) της κακομοίρας (1) Το Β(λ)ήμα (1) τράπεζες (1) Τυποεκδοτική (1) υπάλληλοι της Marfin (2) υπόκοφως η αναισθησιογόνος (1) υποκρισία (1) υποσκάπτοντας τον Καπιταλισμό (2) υψηλή απολογητική (2) Φαήλος (1) φανταστικές ιστορίες (6) φασισμός (3) φίλαθλοι (1) φιλελευθερισμός (2) Φίλιππος Πετσάλνικος (1) φιλοσοφικά διλήμματα (1) φορολογία της εκκλησίας (1) φορολογικά (4) φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ (4) φτάνει με το φαΐ (1) φυσική επιλογή ρεεε... (1) Φωτόπουλος (1) Φωτούλης (1) Χάρης Αλευρόπουλος (1) χούντα (1) χριστιανοί (2) Χριστόδουλος Ξηρός (1) Χρυσή Αυγή (1) ψεκασμοί (2)

Μηνιαία Ιστολογική Ανάρτηση

...το όνειρο των υπό κηδεμονία!

σχετικά με τον ιδιοκτήτη

The Schrodinger's Dragon

© 2009 - 2013, The Schrodinger's Dragon. Powered by Blogger.