Searching...
Friday, October 7, 2011

Δηλαδή ρε χριστιανοί πως το σκεφτήκατε ότι λειτουργεί;

Συνέβη σήμερα, 07/10/2011 στη Θεσσαλονίκη

[ΣΚΗΝΗ 1η, ο αγώνας έχει συμπληρώσει ήδη 44 λεπτά]
Ο Σώτος (βαπτισθείς υπό το χριστιανικότατο Σωτήριος), κοίταξε τον αντίπαλο του στα μάτια, στη συνέχεια κοίταξε κάτω στο χωμάτινο δάπεδο και τη λερωμένη άσπρη γραμμή. Ο Φίλιππος ήταν σε καταπληκτική μέρα και είχε μέχρι τώρα το πάνω χέρι. Ο Σώτος, ο οποίος φημιζόταν για το έξυπνο παιχνίδι του, είχε δοκιμάσει πολλές φορές να αλλάξει τον ρυθμό, να παίξει αμυντικά, να παίξει επιθετικά, να βγει στο φιλέ αλλά σήμερα ειδικά τίποτα δεν έδειχνε να του βγαίνει σε αντίθεση με τον Φίλιππο ο οποίος έπαιζε σε εξοντωτικούς ρυθμούς! Αυτοσυγκεντρώθηκε. Άρχισε να χτυπάει τη μπάλα ρυθμικά. Μία, δύο, τρεις… Πέταξε τη μπάλα ψηλά, και στη συνέχεια έπεσε με όλο το σώμα του επάνω της σημαδεύοντας το ταυ του γηπέδου.

Η συνέχεια αστραπιαία καθώς το backhand του Φίλιππου επέστρεψε με εκπληκτική ταχύτητα και ακρίβεια στην αριστερή γωνία του Σώτου. Ο Σώτος, εθισμένος στο να αντιδράει εξαιρετικά κάτω από πίεση, πάτησε γερά χαμηλώνοντας και, έχοντας δει με την περιφερειακή του όραση τον Φίλιππο να βγαίνει στην επίθεση, έστειλε ένα γλυκό slice να περάσει ξυστά από το φιλέ και ακριβώς μπροστά στα πόδια του Φίλιππου ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται. Το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να επιστρέψει τη μπάλα και πάλι στον Σώτο βαθιά αλλά με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα. Ο Σώτος όμως είχε ήδη πάρει θέση και εξαπέλυσε τη δική του επίθεση χτυπώντας με λύσσα τη μπάλα στο ανέβασμα και στην αντίθετη μεριά από την κίνηση του Φίλιππου, μην αφήνοντας του κανένα περιθώριο αντίδρασης. Κι όμως, αυτήν τη μέρα τίποτα δεν έμελε να πάει καλά και η μπάλα έξυσε το φιλέ τόσο όσο ήταν αρκετό για να προσγειωθεί ελάχιστα έξω από τη γραμμή!!!

- Μώ την Παναγία μουουου!

Η κραυγή που βγήκε από το στόμα του Σώτου, κουβαλούσε όλη τη ζοχάδα και την αγανάκτηση που συσσωρεύεται στο μυαλό κάθε τενίστα ο οποίος αγωνίζεται σε μια μέρα που τίποτα δεν του βγαίνει.

[ΣΚΗΝΗ 2η, ο αγώνας έχει συμπληρώσει 56 λεπτά]
Περίπου δώδεκα λεπτά έχουν περάσει και ο Σώτος κρατιέται ακόμα στο παιχνίδι αν και ο Φίλιππος έχει πάρει κεφάλι στο σκορ και στο δεύτερο σετ. Στον πόντο που τρέχει ήδη όμως, ο Σώτος έχει πάρει το πάνω χέρι, αφού έχει εκτελέσει άψογα ένα drop shot το οποίο αιφνιδίασε τον αντίπαλο του και κατευθύνεται στο ακάλυπτο μπροστινό μέρος του γηπέδου αργά και βασανιστικά. Η κερκίδα ετοιμάζεται να χειροκροτήσει το εμπνευσμένο χτύπημα του Σώτου όταν… Η μπάλα χτυπάει στο πάνω μέρος του φιλέ, στην κορδέλα, κοντοστέκεται και τελικά δεν περνάει απέναντι, παραμένοντας στην πλευρά του Σώτου και στερώντας του έναν ακόμη πόντο. Για μια ακόμη φορά σήμερα, τίποτα δεν πάει καλά!

[ΣΚΗΝΗ 3η, διαδραματίζεται παράλληλα με την 2η σκηνή]
Ο Ηλίας που παρακολουθεί τον αγώνα από την κερκίδα, προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση:

-Χα, έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Άμα βρίζεις την Παναγία πως περιμένεις να περάσει η μπάλα;;;

Οι υπόλοιποι θεατές γύρω από τον Ηλία, κουνάνε επιδοκιμαστικά το κεφάλι τους συμφωνώντας στο οφθαλμοφανές, ότι δηλαδή δεν γίνεται να βρίζει κάποιος αναίσχυντα την Παναγία και να καταφέρει να κερδίσει και από πάνω στον αγώνα!

- Πες τα ρε συ Ηλία… (ακούστηκε υποστηρικτικά λίγο πιο δίπλα και ο Μάκης)

Τι συνέβη τελικά;

[ΣΚΗΝΗ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ]
Παναγία: Δεν το πιστεύω ρε συ, δεν το πιστεύω! Αυτό το τσογλάνι με ξαναέβρισε. Θα τον τσακίσω. Τρίτη φορά σήμερα...

Υιός: Μάνα, χαλάρωσε λιγάκι και έλα να δεις τον τύπο εδώ στο youtube! Βγάζει τρελό γέλιο και με δείχνει, εμένα και καλά να κάνω false cut και να παίζω πόκερ και στοιχήματα με τον διάβολο. Χαχαχαχαχα, δεν παίζεται! Μιλάμε για χιούμορ που τα σπάει, άσε που θα μάθω και καινούρια κολπάκια γιατί εκείνο με τα ψάρια είναι χιλιοπαιγμένο όπως και να το κάνουμε...

Παναγία: Να χαλαρώσω; Μα με βρίζει αναίτια και χυδαία. Πρώτη φορά τα έχω πάρει έτσι! Βάλε καμιά μπάλα μέσα ρε κότα και μετά βρίζε τα θεία! Κακομαθημένο τσουτσέκι...

Υιός: Μάνα, ξαναλέω, χαλάρωσε! Κατ’ αρχήν οι άλλοι κλαίνε και σου ανάβουν κεράκια αβέρτα. Για τσέκαρε τα αιτήματα, Clinique Pasteur στην Τουλούζη, Ambulatorio στο Καράκας με πέντε κεριά παρακαλώ και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη. Άσε το τένις και κοίταξε τους λιγάκι τους φουκαράδες.

Παναγία: Ναι, τα κεράκια μας μάραναν, την ώρα που ο κάθε ανίκανος γελοίος επιλέγει να φορτώσει τις δικές του αποτυχίες σ’ εμένα. Αλλά βέβαια, η μαμά είναι μόνο για να είναι κλεισμένη εδώ μέσα και να ασχολείται με τα τάματα. Ενώ ο μπαμπάς σου που είναι; Πάλι με τη Σάλμα Χάγιεκ; Ή με την Ελιζαμπέτα Κανάλις;

Πατήρ: Και εδώ είμαι γυναίκα, και εδώ. Πανταχού παρών είμαι, πώς να το κάνουμε; Και αν νομίζεις ότι καλοπερνάω με τα μελαχρινά, για δοκίμασε να βρίσκεσαι και με τον Πάγκαλο στην τουαλέτα και τα λέμε μετά!

Παναγία: Και που είσαι εδώ, τι κάνεις; Ακόμα παρθένα είμαι, μετά από 2000 plus χρόνια. Εδώ που τίποτα και ποτέ δεν συμβαίνει. Ενώ εσύ όλο γυρνάς. Και έχω πάρει και έξι κιλάκια από το πολύ καθισιό. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, τι λύσσαξες με τα ζουμερά φρούτα εδώ στον Παράδεισο; Η φρουκτόζη είναι η φυσική ζάχαρη και τζάμπα μας παχαίνει! Χάθηκε να φάμε και καμιά πρωτεΐνη; Αλλά τέρμα αυτά που ξέρατε όλοι. Αυτός εκεί δεν κερδίζει με τίποτα σήμερα. Πάνω απ’ το πτώμα μου! Κάνε κάτι να χάσει τώρα αμέσως!

Πατήρ: Γυναίκα, έχω να ασχοληθώ με κοντά στα 7 δις ανθρώπους και σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, με συνολικά 8,7 εκατομμύρια ζωικά είδη. Και έχεις την απαίτηση να πιαστώ τώρα με έναν αγώνα τένις στη Θεσσαλονίκη; Πας καλά; Χώρια που θέλησα κοντά μου και τον Steve Jobs και έχω συνάντηση σε λίγο μαζί του...

Παναγία: Αααα, τα νεύρα μου δεν είναι καλά. Έχεις καιρό που με παραμελείς, τώρα αφήνεις και να με βρίζει ο κάθε πιτσιρικάς απλώς και μόνο επειδή δεν είναι στη μέρα του; Άλλαξε αμέσως τακτική γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά!

Πατήρ: Τι να σου πω ρε γυναίκα, τι να σου πω; Δουλειά δεν είχε ο διάολος... Τέλος πάντων! Ξέρεις ότι δεν θέλω να σου χαλάω χατίρια ομορφιά μου. Να, ο τύπος μόλις έκανε ένα θεϊκό drop shot. Κοίτα τι θα του κάνω τώρα...

Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη, η μπάλα χτυπάει στο πάνω μέρος του φιλέ, στην κορδέλα, κοντοστέκεται και τελικά δεν περνάει απέναντι, παραμένοντας στην πλευρά του Σώτου και στερώντας του έναν ακόμη πόντο!!!

δισκλέιμερ: Η ιστορία είναι πραγματική και οι ήρωες της υπαρκτά πρόσωπα με αλλαγμένα απλώς τα ονόματα για ευνόητους λόγους!

4 comments:

  1. Καλά που άλλαξες τα ονόματα, θεός ήμουν εγώ και δεν ήθελα να μαθευτεί :-P

    ReplyDelete
  2. Εσύ ήσουν λοιπόν μέσα στην τουαλέτα με τον Πάγκαλο;;;

    ReplyDelete
  3. Με Παγκαλο στην τουαλετα ουτε γι αστειο!

    ReplyDelete

 
Back to top!