Searching...
Monday, April 20, 2015

Αυτοσεξισμός στη Δημοσιογραφία

[† ΣΕΞΙΣΤΙΚόΝ †]
Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ τα των δημοσιογράφων, ιδίως τώρα που αγωνιούν να καθιερωθούν στο διαδίκτυο. Ελάχιστοι παράγουν ειδησεογραφία, λίγοι μπαίνουν στη διαδικασία να διασταυρώνουν τις ειδήσεις και η συντριπτική πλειοψηφία τους κάνει απλώς copy-paste οποιαδήποτε μαλακία κυκλοφορεί online. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, το case study του φίλτατου Προφήτη Εστάριαν: Δημοσιογραφία Αιχμής (μετά το κλικ στο link, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...)Υπάρχει όμως και η άλλη δημοσιογραφία. Μιλάμε για την κατάθεση στοιχειοθετημένης πολιτικής και κοινωνικής άποψης online από άτομα τα οποία, κατ' ιδίαν δήλωση, λατρεύουν γενικότερα τους ανθρώπους με άποψη! Μια τέτοια είναι και η Κατερίνα! Θαυμάστε την...

1. Κάνει αυτή friend request στον Ανδρέα στο FB.

2. Μετά από λίγες μέρες κάνει ένα ωραιότατο post στο οποίο γράφει γεμάτη σιγουριά:
Με νευριάζετε και όταν με νευριάζετε ξεσπάω. Στο χαρτί (ή στο word), ενίοτε.
Πφφ
Το θέατρο του παραλόγου


Νταξ, δεν μπορώ να πω, συμπαθητικό το κειμενάκι και ο Ανδρέας συμφώνησε σε αρκετά, όχι όμως σε όλα. Οπότε και απαντά στα σχόλια στο FB:

Κατερίνα, αν και γενικά με αηδιάζει υπερβολικά οτιδήποτε σχετίζεται με το ΝΔΣΟΚ, νομίζω ότι κάνεις κάποιον άστοχο παραλληλισμό στο ζήτημα των εργαζομένων.

Η Coca Cola είναι μια επιχείρηση η οποία έδινε δουλειά σε κόσμο και σταμάτησε να δίνει αφού, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα της, μετέφερε την έδρα της εκτός. Όχι ευχάριστο μεν, θεμιτό δε και νομιμότατο.

Στις Σκουριές από την άλλη, μιλάμε για μια επιχείρηση η οποία δίνει δουλειά σε κόσμο και ενδέχεται να σταματήσει να δίνει, όχι επειδή έτσι κρίνει η ίδια, αλλά επειδή μια κατ' ιδίαν θεώρηση πεφωτισμένη και κοινωνικώς ανήσυχη ελίτ αποφασίζει παράνομα να διακόψει τη λειτουργία της. Δεν λέω ότι στη συμφωνία στις Σκουριές δεν έγιναν αίσχη από το ΝΔΣΟΚ, ούτε ότι ο Μπουμπούκος έγινε ξαφνικά ψυχοπονιάρης, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο παραλληλισμός της νόμιμης παύσης μιας επιχείρησης με αυτήν της παράνομης παύσης είναι παντελώς άκυρος.

Αυτά από έναν ορκισμένο φιλελεύθερο και όχι φιλελέ. 

Ναι, αλλά αυτά δεν περνάνε στην Κατερίνα. Και ορίστε η στοιχειοθετημένη απάντηση:

Ε ναι μόνο η κοινωνικώς ανήσυχη ελίτ αποφασίζει "παράνομα",τι πιο φυσικό άλλωστε από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος Η Ελντοράντο δε βάφει κόκκινα τ΄αυγά αλλά τα ρέματαΚάποιος άλλος επίσης σχολιάζει:

το ότι είναι επιχείρηση και δίνει δουλειά στον κόσμο είναι ότι πιο άκυρο και άστοχο μπορεί να πει κανείς..η επιχείρηση αυτή σε βάθος χρόνου θα κάνει τριπλάσια ζημιά από τα έσοδα που δίνει στην τοπική κοινωνία με την καταστροφή του περιβάλλοντος..γίνανε αίσχη καθώς δεν πήρανε καν τα κατάλληλα μέτρα για μια εξόρυξη..έκαναν και πορεία οι εργαζόμενοι..γελάει η υφήλιος

Και τότε ο Ανδρέας απαντά με τη σειρά του:

Δεν αρνήθηκα πουθενά τα αίσχη του ΝΔΣΟΚ. Κατ' αρχήν η όλη επένδυση δόθηκε για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς δικαιώματα για το ελληνικό κράτος και επίσης δεν ορίστηκαν ρήτρες αποκατάστασης του περιβάλλοντος σύμφωνα με αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε ότι στη μία περίπτωση υπάρχει νόμιμη παύση μιας επιχείρησης ενώ στην άλλη γίνεται προσπάθεια να σταματήσει μια επιχείρηση παράνομα; Και ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραλληλισμός στα δύο; Έστω κι αν διαφωνούμε με το σκεπτικό με το οποίο δόθηκε το έργο. Ή τελικά δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα;

Επίσης Κατερίνα, το να μου παραθέτεις σύνδεσμο από το soshalkidiki.wordpress.com για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου, ένα site δηλαδή το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό της καταπολέμησης της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, είναι το ίδιο άκυρο με το να σου ποστάρω εγώ σύνδεσμο από το site της Ελντοράντο για να σου δείξω τα θετικά της επένδυσης ή να σου ποστάρω εδάφια από την Αγία Γραφή για να στηρίξω την αξία της προσευχής.

Πώς;;; Τέτοια αγένεια; Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να μείνει με σταυρωμένα χέρια μια Κατερίνα! Οπότε και έκανε το εξής αυτή η λάτρης της κατάθεσης άποψης. Block στον Ανδρέα και σβήσιμο του δεύτερου σχολίου του έτσι ώστε να φαίνεται ότι αποστομώθηκε από τη δική της απάντηση! Η Κατερίνα άλλωστε είναι μια ξανθιά του διαδικτύου που αρθρογραφεί και χειρίζεται μια χαρά την κολακεία. Ποιος ο λόγος να μπλέκει τώρα και με την κριτική; Σεξιστικό το σχόλιο; Δεν νομίζω. Αυτοσεξιστικό; Εεε ναι! Μόνη της έδωσε το στίγμα της.

Γεια σου ρε δημοσιογραφάρα Κατερίνα Χαμαλέλη!

Υ.Γ.: Προφανώς το συγκεκριμένο άρθρο θα αποτελέσει αφορμή για κάποιους να την ακολουθήσουν στα κοινωνικά δίκτυα. Ποιος ο λόγος λοιπόν του συγκεκριμένου post; Απλά για να υπάρχει κάπου εύκαιρο για όποιον χρειαστεί να της αποδείξει ότι ούτε δημοσιογράφος είναι ούτε άποψη έχει!


0 comments:

Post a Comment

 
Back to top!