Searching...
Monday, August 23, 2010

Σχετικά με τις Πρακτικές της Τυποεκδοτικής

Είδα πρόσφατα κάποιες αναρτήσεις να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και να κατηγορούν την Τυποεκδοτική, η οποία προέβη σε απολύσεις 20 ατόμων και θα συνεχίσει να απολύει με ρυθμό 20 άτομα/μήνα μέχρι τον Οκτώβριο, με σχόλια περιπαικτικά (που είναι τώρα το ΠΑΜΕ κλπ.)! Και πραγματικά με ενόχλησαν...


Όποιος κατηγορεί την Τυποεκδοτική για τις απολύσεις, απλά δεν έχει ιδέα για την πραγματική έννοια της λέξης απόλυση! Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, παραθέτουμε αρχικά την ερμηνεία της απόλυσης των, κατευθυνόμενων από το σύστημα, Τεγόπουλου και Φυτράκη:

απόλυση: (η) ουσ.  (Κ απόλυσις, -εως)
 1. λύσιμο
 2. απόδοση προσωπικής ελευθερίας, απελευθέρωση, αποφυλάκιση
 3. λήξη στρατιωτικής θητείας
 4. παύση από εργασία
 5. τέλος θρησκευτικής ακολουθίας

Στην περίπτωση μας ενδιαφέρει φυσικά ο ορισμός 4. Οι κατευθυνόμενοι Τεγόπουλος και Φυτράκης λοιπόν ορίζουν την απόλυση γενικά και αόριστα ως παύση από εργασία. Οι κύριοι λοιπόν που κοροϊδεύουν, ξεχνάν τη δήλωση του κ. Μαΐλη ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το σύνταγμα της Ελλάδος, γιατί αυτό είναι αντιλαϊκό! Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι το σύνταγμα στο οποίο πιστεύει το ΚΚΕ, είναι βασισμένο σε έννοιες του φιλοσοφικού λεξικού των Ρόζενταλ - Γιούντιν, σύμφωνα με το οποίο:

απόλυση: (η) ουσ.  (Κ απόλυσις, -εως)
 • ...
 • η υποχρεωτική από τον εργοδότη παύση εργασίας ενός ή και περισσοτέρων ατόμων, εκτός και αν αυτή λαμβάνει χώρα ανά ομάδες των είκοσι ατόμων
 • ...

Κάπου εδώ, νομίζω ότι καθίσταται σαφές ότι η Τυποεκδοτική δρα μέσα στα πλαίσια νομιμότητας ενός πιο λαϊκού συντάγματος, και οι αυτόκλητοι είρωνες του διαδικτύου οφείλουν μια συγνώμη άμεσα!!!

9 comments:

 1. Το σφάλμα είναι σαφές, και πρώτος εγώ αναλαμβάνω να ζητήσω συγνώμη από τους σύντροφους για τη συκοφαντία.

  Για άλλη μία φορά φαίνεται πόσο επιφανειακά μυαλά και ιδέες μπορεί να έχουμε μερικοί σε σχέση με το κομμουνιστικό μανιφέστο που είναι μακράν 10 επίπεδα πιο πάνω.

  ReplyDelete
 2. Ελληνάκι, οι συγνώμες είναι πάντοτε δεκτές. Είναι πάντα παρήγορο το γεγονός ότι κάποιοι προτίθενται να αναλάβουν της ευθύνες τους!!!

  ReplyDelete
 3. Μιλων ΦυρίκηςAugust 31, 2010 at 11:05 AM

  πέρα από την απέραντη γνώση που απλόχερα προσέφεραν από το δικό τους μετερίζι οι Ρόζενταλ - Γιούντιν, υπάρχει και η επίδραση Ρόζενταλ.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pygmalion_effect

  Ο Γιούντιν είχε πάει μάλλον για ΣΚ στη Βασιλίτσα.

  ReplyDelete
 4. Μιλων ΦυρίκηςAugust 31, 2010 at 11:08 AM

  δεν τα πιάνεις, το ΚΚΕ αυξάνει τον αριθμό των ανέργων για να επιταχύνει την ζύμωση που θα φέρει τις συνθήκες για την επανάσταση (βλ. Ρόζενταλ-Γιούντιν, τ.145, σελ. 2.344)

  ReplyDelete
 5. Ίσα ίσα που ο Γιούντιν είναι η ψυχή του φιλοσοφικού λεξικού και δεν ασχολείται με άλλα αμφιβόλου ποιότητος effect και αηδίες!

  ReplyDelete
 6. Μιλων ΦυρίκηςSeptember 1, 2010 at 12:26 PM

  ο Ρόζενταλ γαμάει, ο Γιούντιν είναι κατευθυνόμενος αλλά έχει βύσμα.

  ReplyDelete
 7. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ! Ας αφήσει τα πεζά γαμήσια και ας πιαστεί και λίγο με τα φιλοσοφικά θέματα που υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Ο Γιούντιν από την άλλη είναι αγάμητος και αμόλυντος...

  ReplyDelete
 8. Χαχαχα ! Δεν αναγνωρίζεται το σύνταγμα της Ελλάδος ; Να φέρουμε τότε της Σοβιετικής Ένωσης ;
  Δεν αναγνωρίζεται το σύνταγματα της Ελλάδος αλλά τις επιδοτήσεις τον εκατομμυρίων του Ελληνικού λαού τις τσεπόνεται ; Ούστε βρε απατεώνες Κουμούνια.
  Ότι αφορά για την μπουρδολογία σου ομολογώ πως δεν έβγαλα άκρη !

  ReplyDelete
 9. @Anonymous
  Μπορεί να είσαι και ο μόνος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που θεώρησε το συγκεκριμένο post σοβαρό και όχι ειρωνικό! Να 'σαι καλά, με έκανες και γέλασα...

  ReplyDelete

 
Back to top!