Searching...
Tuesday, July 24, 2012

Η Δύναμη του Κεριού

[22 Ιουνίου, ώρα 5:32. Οδός Αγίου Ερμολάου 3, Διόνυσος, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Η Καίτη πετάχτηκε απότομα από το κρεβάτι της. 5:32 νταν! Εδώ και δυόμισι χρόνια, μετά από εκείνο το στραβοπάτημα, εκείνη  την αποφράδα μέρα, δεν μπόρεσε ποτέ να κοιμηθεί παραπέρα από τις έξι παρά. Ο πόνος στον μηνίσκο της συνήθιζε να την σκουντάει σε ένα αδυσώπητο καθημερινό στρατιωτικό εγερτήριο.

Ξύπνησε. Και τα χέρια της έφτασαν μηχανικά στο πονεμένο της γόνατο. Πονεμένο; Πονεμέεενοοο;;; Κάθε άλλο! Πάνω, κάτω, λύγισμα, τέντωμα... Πόνος ούτε κατά διάνοια! Μα πως στην ευχή έγινε αυτό;

[21 Ιουνίου, ώρα 17:07. Εκκλησάκι στη Λήμνο, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Ο Κώστας ατένισε με δέος τον χιονισμένο Άθωνα πίσω από το κατάλευκο εκκλησάκι και μπροστά στο ανοικτό πέλαγος! Για δύο εβδομάδες τώρα η ζέστη ήταν αφόρητη με τη θερμοκρασία να ανεβοκατεβαίνει τον πήχη των 40°C. Και τώρα; Το δροσερό πελαγίσιο αεράκι έπνεε αναζωογονητικά στο πρόσωπο του και την καταπραϋντική εικόνα του καιρού συμπλήρωνε ιδεατά η χιονισμένη κορφή στον ορίζοντα. Φορούσε ένα ανοιξιάτικο μπουφανάκι. Απολάμβανε... Αλλά πως;


[21 Ιουνίου, ώρα 22:07. Οδός Τομπάζη 21, Χαλάνδρι, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Ο Παναγιώτης έβλεπε για όγδοη φορά το επίμαχο dvd! Μα πως μπόρεσε, πως μπόρεσε να αστοχήσει από αυτήν τη θέση; Πως; Η εικόνα εκτυλίσσονταν για μια ακόμη φορά μπροστά στα μάτια του. Ο Σάκης από τα δεξιά αδειάζει τους δύο αμυντικούς του Πάτροκλου Φαρσάλων, ξεχύνεται στην μικρή περιοχή, ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα και... λίγο πριν περάσει η μπάλα άουτ, την πασάρει γλυκά στα αριστερά μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία. Μα πως μπόρεσε να το χάσει; Στοπ. Αργή κίνηση. Σαν σε όνειρο έβλεπε το πόδι του να σουτάρει με δύναμη και να βρίσκει αέρα εκεί όπου θα έπρεπε... θα έπρεπε... μα τι έγινε; ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ;;; Ο Παναγιώτης είδε σαν σε όνειρο τον εαυτό του στην οθόνη να σκοράρει. Και σαν από κάποιο θαύμα, σαν από κάποιο μαγικό θαύμα, το dvd που είχε καταγεγραμμένη την ιστορία, την όγδοη φορά έδειξε άλλο αποτέλεσμα από τις πρώτες επτά!!! Ο Παναγιώτης σκόρερ και ο Διογένης Καματερού παρέμεινε στην κατηγορία του!

[21 Ιουνίου, ώρα 20:11. Οδός Κολοκοτρώνη 9, Κερατσίνι, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Ο Σπύρος έριχνε τα τελευταία μπινελίκια του περιμένοντας απογοητευμένος το τελικό αποτέλεσμα. Κοίταξε την αλήθεια κατάματα και αναφώνησε:

- Το cheese cake μου είναι για τ’ ανάθεμα! Πέντε στις πέντε αποτυχίες. Πέντε στις πέντε σαν γιαούρτι με τρίματα φρυγανιάς και ζουμί από ματσαλιασμένο βύσσινο. Κι αν αποτύχει και τώρα; Δεν θα τα’ αντέξω! Κώλος έγινε η κουζίνα πάλι και αυτό το γαμημένο δεν θα τρώγεται ως συνήθως. Τι να κάνω Θεέ μου, τι δεν κάνω σωστά;
(Σταυροκοπήθηκε)
- Anyway, ότι ήταν να γίνει, έγινε τώρα. Για να δοκιμάσω...

Ο Σπύρος βίωσε άξαφνα έναν εντονότατο γευστικό οργασμό καθώς το νοστιμότερο cheese cake όλων των εποχών θώπευε λάγνα τον ουρανίσκο του. Έκλεισε τα μάτια. Ένιωσε! Η στοματική του κοιλότητα πλημμύρισε από την απαλή και συνάμα πλούσια γεύση του γλυκού. Και δυο δάκρυα χαράς συγκρατήθηκαν μετά βίας στο κάτω μέρος των οφθαλμών του. Μα πως; Πως έγινε αυτό το θαύμα; Πως τα κατάφερε έτσι αυτήν τη φορά;

[21 Ιουνίου, ώρα 23:01. Οδός Παπαφλέσσα 39, Γαλάτσι, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
- Δώσε μου δύναμη Θεέ μου, βόηθα με! 43 και 44. 43 και 44. 43 και 44. Κάνε να βγουν κι αυτά, κάνε να βγουν σε παρακαλώ, εεε Σε παρακαλώ ήθελα να πω! Κάνε το θαύμα Σου. 5, 6, 37, 39, καλά μέχρι εδώ. Και θαρρώ ότι τα ‘χω και τα άλλα. Πρέπει να τα έχω. Βόηθα με Θεέ μου, βόηθα με.

Ο Συμεών έμεινε σιωπηλός και με κλειστά τα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Στη συνέχεια άνοιξε απότομα τα μάτια του και τα εστίασε με ένταση πάνω στο... μα τι στο καλό; Στραγάλια; Και κάσιους; Και το δελτίο; Ααα, να εκεί, παραδίπλα! Μετέφερε απότομα το βλέμμα του μερικά εκατοστά πιο δεξιά και στύλωσε τα μάτια του πάνω στο Λόττο του.

- Λοιπόν έχουμε και λέμε, 5, 6, 37, 39... σαράαααντα τρίιααα... και σαράντα τέσσεεερααααα. 43 και 44. 43 και 44!!! Δεν μπορώ να το πιστέψω! 43 και 44!!!!!!! Είμαι πλούσιος, είναι θαύμα, είμαι πλούσιοοοοοοοοος!!!!!!!!!

[22 Ιουνίου, ώρα 10:47. Οδός Αρχιμήδους 15, Ηράκλειο Κρήτης, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Η Λέτα διασχίζει το δρόμο αφηρημένη και με γοργό βήμα όταν πατάει άθελα της σε πεταμένο στο δρόμο αναπτήρα. Κατάληξη; Μια ακούσια ζεμπεκιά που καταλήγει σε μια ακόμα πιο ακούσια και θεαματική βουτιά στο πλακόστρωτο. Ανάμικτα συναισθήματα οργής και ντροπής (για το δημόσιο του συμβάντος) πλημμυρίζουν ραγδαία τον εγκέφαλο της Λέτας όταν... Μα τι είναι αυτό; Μωβ; Είναι όντως μωβ; Και μ’ αυτό το τράκο τα μάτια μου δεν εστιάζουν και καλά. 500 ευρώ;;; Απίστευτο! 500 ευρώ, εδώ; Μπροστά στα μάτια μου; Και απ’ ότι φαίνεται δεν έχω χτυπήσει κιόλας. 500 ευρώ. Τι υπέροχη μέρα...

[22 Ιουνίου, ώρα 10:52. Miracle Trace, ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Θεματικός Χάρτης Θαυμάτων στο www.miracletrace.gr (μη διαθέσιμο προσωρινά λόγω υπερφόρτωσης). Μια προηγμένη χαρτογραφική εφαρμογή αυτοματοποιημένης παρακολούθησης των θαυμάτων  που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του ελληνικού χώρου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρηματοδοτείται κατά 50% στο πλαίσιο του έργου "Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Αυτοματοποιημένης Καταγραφής Θαυμάτων", που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ' ΚΠΣ. Το ποσό της χρηματοδότησης προέρχεται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς πόρους. Ο χάρτης της εφαρμογής παραμένει παρθένος, δηλαδή με μηδέν καταγραφές σε 3 χρόνια λειτουργίας, αλλά ξαφνικά έχει γεμίσει μέσα σε ένα διήμερο με 6314 καταγραφές, 6314 διάσπαρτα pins. Κάθε pin και ένα θαύμα, κάθε pin και μία δικαίωση!

Η Εξήγηση
[21 Ιουνίου, ώρα 19:00. Γάμος σε εκκλησία, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ]
Η Παναγιώτα Ρέα εισέρχεται στο ναό για το γάμο της ανιψιάς της. Πολύς κόσμος, βουητό και αυτή η ακατανόητη αδυναμία των καλεσμένων... να μην μπορούν να σταματήσουν να μιλάνε κατά την είσοδο τους στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου! Η Παναγιώτα Ρέα έριξε ένα αυστηρό πανεπιστημιακό βλέμμα στους παρευρισκόμενους και έκανε αμέσως δεξιά για να ανάψει ένα κεράκι, μια συνήθεια από τα παλιά που είχε κληρονομήσει από τη γερόντισσα. Ένα κεράκι για όλους. "Τους μισούντας και αγαπώντας ημάς" όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

- Χμμμ, σήμερα θα κάνω κάτι διαφορετικό! Όχι στις φωνασκούσες και τους φασαριόζους.  Ένα κεράκι για όλους αυτούς που με συναναστρέφονται στο Facebook, τη σιωπηρή ομάδα των 6314 θαυμαστών μου. Αυτό το υπέροχο παρεάκι. Φίλους και subscribers. Να τους έχει ο Θεός πάντα καλά. Βοήθεια μας η Μαρία η Μαγδαληνή!
(ένα απρόσμενο και αυθόρμητο γελάκι παραλίγο να την πνίξει)
- Μαρία η Μαγδαληνή; Σιγά μην είναι και η Μαγδαμάλλινη, χαχαχαχαχαχαχα! Εεεε... απαράδεκτο, το ξέρω, αλλά εμένα μου άρεσε. Άκου Μαγδαμάλλινη, αααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...


Disclaimer: Οι ήρωες του "Η Δύναμη του Κεριού" είναι φανταστικοί. Οποιαδήποτε πιθανή ομοιότητα με πρόσωπα και συμπεριφορές αποτελεί προϊόν σύμπτωσης.

0 comments:

Post a Comment

 
Back to top!