Όποιος κατηγορεί τους συμβασιούχους για το κλείσιμο και τα επισόδια, απλά διακατέχεται από κόμπλεξ και την προκατάληψη που γεννά η αμορφωσιά και η άγνοια. Και εξηγούμαι:
Κατ' αρχήν τι είναι Ακρόπολη; Είναι η οχυρωμένη θέση που δεσπόζει σε μια πόλη, το προπύργιο και ο προμαχώνας της. Και φυσικά Ακροπόλεις είχαν όλες οι αρχαίες πόλεις (δείτε σχετικά). Όλοι αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι η Ακρόπολη αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και ανήκει σε όλους, είναι είτε νεόπλουτοι γιάπηδες που ενστερνίζονται πλήρως το δόγμα "Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα", είτε αμόρφωτοι νεοταξίτες που επιθυμούν το σταδιακό ξεπούλημα όλων των ελληνικών πόλεων με Ακρόπολη στους ξένους αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η Ακρόπολη ανήκει και στους ξένους!
Η Ακρόπολη των Μυκηνών! Μήπως να φτιάξουμε γκολφ κι εδώ;;; |
δίκιο = δίκαιο: (το) ουσ. (Κ δίκαιον)
- σύνολο κανόνων που ρυθμίζουν την κοινωνική ζωή, η παραβίαση των οποίων συνεπάγεται κυρώσεις
- ό,τι είναι σύμφωνο με τους νόμους
- το δικαίωμα
Δίκιο είναι το δίκιο το δικό μου!!! |
Κυρώσεις; Μα βρε αμόρφωτοι κάφροι, αν ήταν έτσι και εκ του αποτελέσματος, τόσα χρόνια δεν θα είχαν επιβληθεί κυρώσεις σε όποιους κλείνουν την Ακρόπολη; Δεν σας κόβει και πολύ, έτσι; Για άλλη μια φορά θα επιστρατεύσω το πλέον εγκεκριμένο φιλοσοφικό λεξικό των Ρόζενταλ - Γιούντιν για να απαντήσω στο πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν το δίκιο είναι η μοναδική αυτοεξηγούμενη έννοια, χρησιμοποιείται δηλαδή στον ίδιο της τον ορισμό, και ορίζεται ως:
δίκιο: είναι το δίκιο του F(το επάγγελμα μου). Όπου "το επάγγελμα μου" αντικαθιστούμε με το επάγγελμα του εκάστοτε θιγόμενου ή τσατισμένου από κάποια κατάσταση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, δίκιο είναι το δίκιο των του συμβασιούχου του Υπουργείου Πολιτισμού. Και στην περίπτωση που καταργηθεί κάποτε η ειδικότητα βοηθός σιτιστή ωδικών πτηνών από το στρατό, ο ορισμός μεταβάλεται ανάλογα ως: δίκιο είναι το δίκιο του βοηθού σιτιστή ωδικών πτηνών.
καλά...
ReplyDeleteαυτά είναι κατευθυνόμενα!